Manifest del col·lectiu La Natació Catalana per la Independència

Versió resumida del manifest que es llegirà a l’acte de presentació del 18 de juliol:

 1. Tots els sota signants i convocants d’aquest acte, així com molts que no han pogut firmar-lo ni ser-hi presents per evitar que la seva activitat esportiva professional se’n vegi ressentida, tots, en conjunt, part activa i present de la natació, del waterpolo, de la sincronitzada, dels salts, les aigües obertes i els màsters, volem manifestar que no som aliens als problemes i als canvis socials i polítics que viu Catalunya, i que tenim la voluntat de posar-hi el nostre gra de sorra per trobar solucions.
 2. Avui, l’esport català, i la natació en concret, pateix la crisi econòmica i política que viu el país i, davant del procés de canvi que vivim, no pot estar-ne al marge. La natació té problemes per la falta de capacitat de finançament, i els nostres recursos econòmics no es corresponen amb els èxits i el potencial organitzatiu i esportiu demostrats.
 3. L’escassa capacitat de finançament i de recursos de l’actual natació catalana en relació al nom i als èxits assolits obeeix únicament a la manca de poder polític, i resulta escandalosa quan es compara amb la de qualsevol estat independent. La natació catalana no pot tancar els ulls al dèficit fiscal de 16.000 milions d’euros respecte a l’estat espanyol, que espolia els catalans any rere any. No podem perquè ens afecta exactament com a tothom.
 4. La natació catalana no se’n pot sortir amb l’èxit que mereix si Catalunya no esdevé un estat independent. La natació ha d’empènyer cap a la independència perquè és la via més ràpida per poder ser i créixer com volem, perquè volem gaudir de la normalitat pròpia de les nacions que són estats reconeguts amb totes les seves conseqüències i perquè tot indica que tenir un estat propi es traduirà en beneficis importants per les seves repercussions sobre l’esport i el país, tant d’ordre econòmic com sentimental.
 5. El que s’inaugura demà és el segon mundial de natació que se celebra a Catalunya en només 10 anys. Catalunya hi ha posat l’esforç i els diners, especialment en el d’aquesta edició on l’Ajuntament de Barcelona suportarà el gruix de la despesa; en canvi, el nom i els èxits esportius són per a la federació espanyola i per a l’estat espanyol. Volem que aquest sigui l’últim mundial de Natació on Catalunya no hi participa amb la normalitat que ho fan moltes altres nacions.
 6. Finalment, cridem a tothom, aficionats, esportistes i entitats, a adherir-se a aquesta crida de la natació catalana en favor d’un estat propi per a Catalunya, en el ben entès que serà l’eina més eficaç que ens permetrà sentir reconeguda la nostra identitat nacional i poder trobar les nostres pròpies solucions als problemes d’avui i del demà.

CLICA AQUÍ PER ACCEDIR AL FORMULARI D’ADHESIÓ

8 thoughts on “Manifest del col·lectiu La Natació Catalana per la Independència

 1. Tots els que creiem en el nostre país hem d’empènyer des d’on puguem per fer possible l’objectiu final de la nostra llibertat. El Campionat del Món de natació és una ocasió ideal per recordar-ho a tothom i fer-ho conèixer encara més a tot el món.

 2. Estic plenament convençut de que l’esport català en sortirà beneficiat en una Catalunya independent. El nostre waterpolo i la nostra natació en general gaudiran de molts més recursos i representativitat. Per això dono el meu suport al Col·lectiu de la Natació Catalana per la Independència.

 3. Avui un company quan l´ hi propasaba adherir-se m´ha contestat : “no m´agrada barrejar esport i política” i jo l´he dit “malauradment en la situacio actual no nomes es barreja aixo sino tambe les infraestructures,els llocs de treball,els transports,l´educacio,la sanitat,la nostra llengua i un munt de coses mes”. Ell ha continuat tot dient “no servirá de res, els politics van a la seva” jo l´he dit “el que no servirá de res es quedar-se a casa al sofá !”

  Per aixo us animo als que estimeu el nostre esport i la nostra Terra , us adheriu , ho compartiu amb les vostres amistat i que omplim la sala de l´INEFC el proper dia 18/7/13 a les 19:00 h i fem una demostracio serena i ferma del que vol el nostre esport que no deixa de ser el mateix que vol la majoria dels catalans !!!

  No hi falteu !! Tothom hi es convidat !!

 4. Es necesari fer alguna cosa i mes amb la que esta caient- Ara nomes falta el tema Seguretat Social obligatoria que enfonsara els clubs.

  Independencia JA i si pot ser VISCA ELS PAISOS CATALANS

 5. Als companys que diuen que no volen barrejar política i esport, els hi diria que no miosrssin mai un mundial ni uns europeus de cap esport i molt menys uns JJOO, perque qui guanya, li sona l’himne del pais i posen la bandera del pais. A més en els finals sempre hi van els caps d’estat o presidents de govern. Això és és barrejar política i esport ?
  Donc si ho és, jo vull que Catalunya tingui el mateix tracte que la resta de països del món. Encara que diguem que es barreja l’esport i la política

 6. La situació dels nostres clubs que són el veritable caldo de cultiu dels futurs intengrants de les diferents seleccions estatals , es cada dia pitjor. Estant sotmesos a constants inspeccions per part de la Seguretat Social e Hisenda ( no es així a la resta de l´Estat ) i fa que perilli l´existència de l´esport base a Catalunya. No només en les nostres disciplines de la natació sinó en tot el nostre esport .

  El Montjuïch ha hagut de renunciar a la categoria en que havia de jugar. El CN Barcelona ha penjat un video per demanar mitjançant el micromecenatge , ajudes. Cada temporada tenim equips que aper problemes econòmics han de renunciar a jugar competicions europees quan s´havien guanyat les places . Els nostres nedadors han de marxar a jugar a altres Estats…. Fins quan ???? Cal fer algo ja.

  Es la mateixa situació a la que es veuen sotmeses moltes de les petites i mitjanes empreses catalanes de tots els sectors.

  No podem continuar així. La Federació ja està preparada amb les estructures i funcionament d´una veritable Federació internacional. A que esperen els nostres polítics ?

  El poble i els esportistes estem preparats.

  Fins quan els nostres esportistes hauran de defensar els colors d´un Estat que ens te presoners ?

  Aquest volem que sigui el darrer Mundial en que els nostres esportistes competeixin i guanyen medalles per a Escanya.

  Ara es el moment de mostrar al món el nostre sentiment, el sentiment de bona part de la natació catalana.

 7. La societat civil ha de fer-se visible insistentment i persistí democràticament en els seus legítims anhels.

 8. Retroenllaç: Presentació de Natació Catalana per la Independència | Assemblea Nacional Catalana - VALLÈS OCCIDENTAL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s